Burgercoöperatie De Rijpel zoekt ideeduwers en kartrekkers

Met buurtgenoten een moestuin onderhouden en groenten en fruit oogsten. Samen met andere Rijpelbergers geld besparen door gezamenlijke inkoop van bijvoorbeeld warmtepompen, zonnepanelen of computers. Delen en uitleen van vervoermiddelen en gereedschap, voorkomen dat iedereen dezelfde spullen aanschaft voor eenmalig gebruik. Mekaar helpen door boodschappen of een klus voor een ander te doen, (mantel)zorg te verlenen of gewoon ’s een praatje maken of spelletje doen met vereenzaamde wijkbewoners.

Onderzoek haalbaarheid

Het is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden die een coöperatieve vereniging biedt. Wie wil er nou niet deel uitmaken van zo’n club voor en door burgers? Het concept kent eigenlijk alleen voordelen en winnaars. “Waar een wil is, is een weg!” Het kan écht! En samen sta je gewoon sterker,  van inkoop tot stem. Met een passieve en visieloze overheid is het blijkbaar nodig dat het heft in eigen handen wordt genomen. Er is een idee om te promoten en een kar om te trekken. Er worden mensen gezocht die het concept “BC De Rijpel” mee willen helpen realiseren. Het is wellicht mogelijk het werkgebied uit te breiden naar alle drie de Helmondse wijken aan de oostkant van de Zuid Willemsvaart. We zullen zien.

Thema’s

Voor deelname in het haalbaarheidsonderzoek is enig inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen wel zo handig. We willen graag op enkele thema’s (o.a. Groen, Vervoer, Welzijn, Cultuur en Centrale) informatie verzamelen en bundelen en vervolgens vertalen naar enkele presentaties die we volgend jaar in Wijkcentrum De Brem willen organiseren. Ook het samenstellen van een beknopt boekwerkje en een adequate enquête behoort tot de doelstellingen van de Werkgroep BC De Rijpel.

Doe mee!

Heb je ideeën, een ontwikkeldrive en/of zie je jezelf ergens praktische hulp bieden? Bel of Whatsapp naar Hans Geurts (0622545594) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een kort berichtje met je naam is genoeg. Daarna gaan we tijdens een vrijblijvende kennismaking zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Meer informatie is o.a. te vinden op www.bcderijpel.nl of de Facebook pagina (@bcderijpel). In de Facebook groep kun je online een steentje bijdragen. Kortom, er zijn vele wegen die naar de Rijpel leiden.