image_print

V R I J E    I N L O O P

van 7 november t/m 21 december 2023

elke dinsdag- en donderdagavond 

van 19:30 tot 20:30 uur

in Wijkhuis De Brem in de wijk Rijpelberg


NIEUWSBERICHT

Momenteel loopt er een haalbaarheidsonderzoek naar de oprichting van een zogenaamde burgercoöperatie. Overheid en markt hebben over de jaren namelijk flinke steken laten vallen en burgers kunnen best zelf een aantal zaken zelfstandig rechtbreien. In eerste instantie zijn de plannen gericht op de wijk Rijpelberg, maar een groter gebied is alleszins mogelijk. Waar je misschien wel eens hebt gehoord van een zorg- of energiecoöperatie wil BC De Rijpel meteen een paraplu-coöperatie zijn met 4 grote thema’s: Welzijn, Centrale, Groen en Vervoer. BC De Rijpel kan op vele uiteenlopende manieren mensen samenbrengen. Of het nou gaat om geld besparen of meer sociale cohesie.

Aan het begin van het nieuwe jaar wil de werkgroep liefst een zo compleet mogelijk beeld hebben en beslissen of het een go of no-go wordt. Daarom is er voor het onderzoek een aantal inloopavonden gepland. Elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 7 november is iedereen welkom in wijkhuis De Brem om mee te denken en praten over de (on)mogelijkheden van een burgercoöperatie. Ook is een online enquête beschikbaar die open staat tot 1 januari 2024. Lees er meer over op en start de vragenlijst vanaf de website van BC De Rijpel.

Mee praten? Mee doen? Meer weten? Kom naar de inloop in wijkhuis De Brem. Laat je meeslepen door de gekke mieren!


AGENDA

Vanaf 7 november is er op elke dinsdag- en donderdagavond gelegenheid om met betrekking tot de mogelijke oprichting van een burgercoöperatie gedachten, ideeën, vragen en antwoorden uit te wisselen. Waar je misschien wel eens hebt gehoord van een zorg- of energiecoöperatie wil BC De Rijpel meteen een paraplu-coöperatie zijn met 4 grote thema’s: Welzijn, Centrale, Groen en Vervoer. BC De Rijpel kan op vele uiteenlopende manieren mensen samenbrengen. Of het nou gaat om geld besparen of meer sociale cohesie. In eerste instantie zijn de plannen gericht op de wijk Rijpelberg, maar hoeft uiteraard niet daartoe beperkt te blijven.

Tussen 19:30 en 20:30 is de werkgroep BC De Rijpel aanwezig in wijkhuis De Brem. Zoek de mier! Mee praten? Mee doen? Meer weten? Bezoek de website (www.bcderijpel.nl), o.a. met een artikel “BC De Rijpel in 1 minuut” en vul meteen even de online enquête in. Van de Facebook Groep (@bcderijpel) kun je nu al lid worden. Spreekt het idee van een burgercoöperatie je op een of andere manier wel of niet aan? Laat je meeslepen door de gekke mieren!

Print Friendly, PDF & Email