De Rijpel Campus

De Rijpel Campus

[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 1
  • Bestandsgrootte 0.00 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing november 12, 2020
  • Laatst geüpdatet juni 3, 2023

De Rijpel Campus

Schets  van een sociale en groene ontmoetingsplaats voor wijk, stad en omgeving

Op basis van de resultaten uit het haalbaarheidsonderzoek naar een burgercoöperatie in de wijk Rijpelberg, waarvan ikzelf de initiatiefnemer was, kreeg ik tijdens de verplicht stille periode (de eerste maanden van de Corona crisis) de behoefte om de daarin verzamelde data op een andere manier te rangschikken en aan te vullen met enkele nieuwe inzichten en ideeën. Voor een goed begrip raad ik lezing aan van het BC De Rijpel Eindrapport van juli 2020.

Ik wil maar al te graag een handje helpen en een makkelijk in te koppen voorzet geven. In dit document wil ik een lans breken voor de Rijpel Campus, een zowel fysieke als virtuele ontmoetingsplaats, in eerste instantie bedoeld  voor mensen uit de wijk Rijpelberg en de stad Helmond, maar mogelijk uit de omgeving, Nederland of zelfs daarbuiten. In concreto wordt onderzocht welke mogelijkheden de Rijpel Campus biedt inzake een integrale oplossing met zowel groene als sociale voorzieningen.

Deze persoonlijke queeste is deels gebaseerd op een aantal ideeën uit de ontwikkelingen rond BC De Rijpel en is aangevuld met nieuwe inzichten. Sociale cohesie, De Rijpacker, de wijkwinkel, het lab en de keuken, het educatiecentrum voor natuur en duurzaamheid, de workshops, het nieuwe vervoer, de diverse centrale doelstellingen en de activiteiten hub, het komt allemaal nog een keer voorbij. Maar dan wel toegespitst op een strategische ineenvlechting, een gelijktijdige ontwikkeling en verenigd op slechts één locatie.

Hans Geurts

Juli-September 2020

De Rijpel Campus - Een Verkenning V1.2

Print Friendly, PDF & Email
Reacties zijn gesloten.

Met trots ondersteund door WordPress | Thema: Stacy door SpiceThemes