Folder BC De Rijpel

Volgende week valt er een belangrijke folder in de bus bij alle Rijpelbergse adressen!

     

In álle brievenbussen? En NEE/NEE en JA/NEE dan? De flyer bevat géén commerciële boodschap en kaart een maatschappelijk  onderwerp aan dat in principe IEDEREEN aangaat. Vooral alle bewoners van de wijk Rijpelberg. Okay, na lezing kun je het oneens zijn of geen interesse hebben en de folder naar de papierbak verplaatsen. Bij voorbaat dan onze excuses dat we een interessant idee onder ogen hebben proberen te brengen. Bij deze willen we echter alvast vragen om in elk geval enkele minuten de tijd te nemen om na te denken over wat een BC De Rijpel voor JOU kan betekenen.

Want het kan bijna niet anders dan dat er ergens, waar dan ook, een raakvlak is tussen de activiteiten van BC De Rijpel en jóuw leven. De 4 grote thema’s (Welzijn, Centrale, Groen en Vervoer) bieden alle ruimte om uiteenlopende onderwerpen onder één paraplu te verenigen. Van mantelzorg tot vervoer, van inkoop zonnepanelen tot uitleen van duur gereedschap, van samen tuinieren, koken en eten. Of het nou gaat om geld besparen of meer zeggenschap krijgen over een aantal dingen in je leven, samen sta je nou eenmaal sterker.

Lees de folder, bezoek onze website en Facebook pagina, word lid van onze Facebook Groep en praat mee over de plannen rond BC De Rijpel. Kom eens langs op een geheel vrijblijvend inloopspreekuur. Vanaf 7 november zitten wij in De Brem, elke dinsdag en donderdag van 19:30 tot 20:30 uur. Stel je vragen. Wij zorgen voor zoveel mogelijk uitleg en toelichting.

Links:
Enquête BC De Rijpel

Tot 1 januari 2024 staat een enquête online, waarin we data proberen te verzamelen om ons haalbaarheidsonderzoek te ondersteunen. Uiteindelijk willen we in januari 2024 een evaluatie houden en zien of de ideeën met betrekking tot BC De Rijpel een doorstart kunnen maken en wellicht leidt tot de daadwerkelijke oprichting van een burgercoöperatie. Want zover zijn we nog lang niet. Onze werkgroep bestaat uit 4 betrokken Rijpelaars, maar er zal vooral vanuit de wijk een hele duidelijke interesse moeten gaan ontstaan.

Hoewel uiteraard niet iedereen even makkelijk online actief is, denken we toch dat de enquête niet al te complex of te lang is waarschijnlijk in enkele minuten kan worden afgerond.

Vanaf nu in te vullen!

Start Online Enquete

Om zoveel mogelijk deelname te genereren bieden we de enquête in 4 talen aan. Naast Nederlands is er ook een Poolse, Engels en Duitse variant beschikbaar!

  • Wanneer?
    • Tot 1 januari 2024
    • 24/7 beschikbaar

Links:
BC De Rijpel actief!

In een soort 3-traps raket hopen we in het laatste kwartaal van dit jaar duidelijkheid te krijgen over haalbaarheid en wensen ten aanzien van een nog op te richten burgercoöperatie BC De Rijpel. Per onderdeel praten we u ruimschoots bij als het zover is, maar we lichten hierbij alvast een tipje van de sluier op over wat we gaan doen deze winter.

Flyer – oktober 2023

Eind oktober valt in Rijpelberg bij alle huishoudens een flyer in de bus. Hierin staat onder andere wat een burgercoöperatie voor u kan betekenen. De papieren flyer is er helaas alleen in het Nederlands, maar op deze website zijn digitale versies beschikbaar in het Engels, Duits en Pools.

Enquête – Q4 2023

Vanaf 1 oktober staat een enquête online. Met een aantal niet al te ingewikkelde vragen proberen we boven water te krijgen of en wat  voor interesse er bestaat voor een burgercoöperatie. De vragenlijst opent normaal gesproken met 4 vlaggen. De enquête is namelijk beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Pools. Invulling kost waarschijnlijk tussen 10 en 20 minuten.

Inloop – nov/dec 2023

Vanaf 7 november tot en met 21 december van dit jaar kunt u in Wijkcentrum De Brem (Rijpelplein 1, Helmond) terecht op een inloopspreekuur. Op dinsdag- en donderdagavond tussen 19:30 en 20:30 uur zijn één of meer mensen van de Werkgroep BC De Rijpel aanwezig voor uitwisseling van gedachten, vragen en antwoorden. Dat kan zowel in een groepje als in ’n één-op-één gesprek.